DWARSFLUITLESSEN

fluitorkest 2 liggendNaast het geven van concerten is het lesgeven één van Liannes favoriete bezigheden. Lianne startte haar eigen lespraktijk in Veenendaal, waar zij in een periode van ongeveer tien jaar les gaf aan ruim 60 leerlingen uit de hele regio. De lespraktijk werd uitgebreid naar Dordrecht en omstreken, waar het aantal leerlingen ook snel toenam. Vanaf februari 2014 kan Lianne haar grote ervaring als docente toepassen in haar eigen studio in Papendrecht.

Verschillende leerlingen van Lianne hebben inmiddels hun weg naar het conservatorium gevonden. Daarnaast geeft Eva 7 jaarze ook met veel plezier les aan amateurfluitisten. Alle leerlingen van Lianne krijgen privéles, maar daarnaast worden er ook regelmatig groepslessen en andere activiteiten georganiseerd.

Lianne geeft les aan jongeren en ouderen, beginners en gevorderden. Ook geeft Lianne op verzoek cursussen en gastlessen op locatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden.
Foto: Eva, 7 jaar

Op dit moment is er nog beperkt plaats voor nieuwe leerlingen. Neem contact op voor meer informatie, aanmelden of afspreken van een proefles.

 

Fluitensemble 1Fluitensemble 2Leerlingenconcert 2015GroepslesFluitorkest 1Fluitorkest 2

Fluitensemble 1Fluitensemble 2Leerlingenconcert 2015GroepslesFluitorkest 1Fluitorkest 2BLOKFLUITLESSEN

Sabrina blokfluitOm kinderen al jong in aanraking te brengen met muziek, biedt Lianne ook blokfluitlessen aan. De blokfluit is relatief makkelijk te bespelen en dat maakt het instrument heel geschikt voor jonge kinderen. Daarom kunnen kinderen al vanaf (bijna) 6 jaar terecht voor professionele lessen. Jonge kinderen zijn erg creatief en enthousiast als het om muziek gaat. Dat maakt het erg leuk om hen op een speelse manier in aanraking te brengen met een instrument. Met name het leren lezen van het notenschrift is iets waar veel kinderen een leven lang profijt van hebben.

De blokfluitlessen worden aangeboden in series van 10 lessen. De lessen worden wekelijks gegeven, met uitzondering van de schoolvakanties. De lessen duren 20 tot 30 minuten, afhankelijk van leeftijd en de grootte van de groepjes. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.


OVER DE LESPRAKTIJK

Vanwege de grote belangstelling voor de muzieklessen wordt Lianne in haar lespraktijk bijgestaan door Grace Maurer en Emeline Dessi.

profiel grace Grace volgde fluitlessen bij onder meer Bernard Nelleke en Lianne Laurens. Zij deed ervaring op bij verschillende orkesten en volgde een dirigentencursus. Grace gaf leiding aan een fluitensemble en het koor Crossings uit Dordrecht. Binnen de lespraktijk verzorgt ze de blokfluitlessen en neemt daarnaast een deel van de dwarsfluitlessen voor haar rekening. Grace is bevoegd leraar in het basisonderwijs en startte in september 2015 een blokfluitproject op de Constantijnschool in Papendrecht. 

profiel emelineEmeline is geboren in Frankrijk en volgde haar studie op het conservatorium in Parijs. In 2008 vervolgde ze haar studie in Den Haag en Rotterdam. Emeline speelt ondermeer in fluitensemble 6Sense en de Neo-fanfare 9x13. Emeline geeft (alt)fluit- en piccololessen en geeft daarnaast leiding aan het fluitorkest in onze lespraktijk.